Τερίνα λαχανικών

«Ένα πιάτο που, αν δεν ήξερες το background του Μάριου, δεν θα περίμενες να το γευτείς εδώ…»

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, τις περνάμε από το μαντολίνο και τις κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Έπειτα, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Καίμε τις πιπεριές Φλωρίνης εξωτερικά ώστε να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, το κοτσάνι και τα σπόρια τους.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη φάρσα της τερίνας, προσθέτοντας το τυρί Philadelphia, το κατίκι Δομοκού, το ανθότυρο, την ψιλοκομμένη κάπαρη, το δυόσμο, το θυμάρι, τα chives, το σκόρδο (το οποίο έχουμε ήδη αργοψήσει στο φούρνο στους 80 οC κι έχουμε πολτοποιήσει), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Το στήσιμο της τερίνας

Λαδώνουμε καλά τα τοιχώματα του ειδικού σκεύους με λίγη ποσότητα λαδιού. Αρχίζουμε να στήνουμε τοποθετώντας τις μισές μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη ομοιόμορφα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις μισές πιπεριές Φλωρίνης. Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα τυριών ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος, σκεπάζουμε με πιπεριές και ολοκληρώνουμε, καλύπτοντας με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Αφήνουμε στην άκρη για δύο ώρες, να κρυώσει και σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο λάδι και βασιλικό.

Οι σπεσιαλιτέ μας

Εγγραφείτε στο newsletter μαςΕνημερωθείτε για τα νέα και τις εκδηλώσεις μας